مرگ سلولها، الزامی برای بقا و سلامتی
💀 یک قانون مهم و ضروری برای حفظ زندگی و سلامت بدن، فرایند "مرگ سلولی" است. این فرایند که بسیار حیاتی و هدفمند بوده، هنگامی رخ میدهد که سلول، آسیب دیده و یا بهدلیل بیماری، کارایی خود را از دست میدهد و تصمیم میگیرد فرایندی را راهاندازی کند که درنهایت مرگ خود را رقم میزند. بهطور کلی فرایند مرگ سلولی به دو دسته تقسیم میشود: مرگ سلولی خاموش و مرگ سلولی التهابی.
🧬 گاهی اوقات سلولها بهدلیل استرس، پیری، یا جراحت آسیب میبینند و بهدلیل شکل غیرطبیعی خود، سلامتی را تهدید میکنند. چنین سلولهایی قبلازاینکه سیستم ایمنی را فعال کنند یا منجر به تشکیل تومور شوند، بهآرامی خود را حذف میکنند. این سلولها که میتوانند ازکارافتادگی خود را تشخیص دهند، پروتئین جلاد (Executioner Proteins) را فعال میکنند تا با قطعهقطعه کردن DNA خود، "مرگ سلولی خاموش" یا آپوپتوز (Apoptosis) را رقم بزند.
🦠 اما همیشه مرگ سلولی خاموش و بیصدا رخ نمیدهد و گاهی سلول درحال مرگ، زنگ خطر را بهصدا در میآورد. دسته دوم، "مرگ سلولی التهابی" است که نقش مهمی در همهگیریها دارد. بسیاری از باکتریها و ویروسها برای زندهماندن باید در اطراف یا درون سلولهای بدن زندگی کنند و به همین دلیل هنگامی که حسگرهای سلول، تهدید باکتری یا ویروس را شناسایی کنند، بهطور همزمان سیستم ایمنی را فعال و خود را بهعنوان محلی پر از پاتوژن از بین میبرند.
🏥 فرایند مرگ سلولی در هر دو حالت خاموش یا التهابی نقش مهمی را در حفظ ساختار سلولها و بافتهای بدن ایفا میکند؛ و تنظیم صحیح این فرایند در بدن، از تشکیل تومور و بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند. بنابراین درک صحیح و دقیق از چگونگی و چرایی این فرایند مهم، میتواند در درمان بیماریهایی که ناشی از اختلال در این فرایند است کمک شایانی کند.
•فاطمه رمضانزاده•
•سحر علاسوند•
مرگ سلولها، الزامی برای بقا و سلامتی
💀 یک قانون مهم و ضروری برای حفظ زندگی و سلامت بدن، فرایند "مرگ سلولی" است. این فرایند که بسیار حیاتی و هدفمند بوده، هنگامی رخ میدهد که سلول، آسیب دیده و یا بهدلیل بیماری، کارایی خود را از دست میدهد و تصمیم میگیرد فرایندی را راهاندازی کند که درنهایت مرگ خود را رقم میزند. بهطور کلی فرایند مرگ سلولی به دو دسته تقسیم میشود: مرگ سلولی خاموش و مرگ سلولی التهابی.
🧬 گاهی اوقات سلولها بهدلیل استرس، پیری، یا جراحت آسیب میبینند و بهدلیل شکل غیرطبیعی خود، سلامتی را تهدید میکنند. چنین سلولهایی قبلازاینکه سیستم ایمنی را فعال کنند یا منجر به تشکیل تومور شوند، بهآرامی خود را حذف میکنند. این سلولها که میتوانند ازکارافتادگی خود را تشخیص دهند، پروتئین جلاد (Executioner Proteins) را فعال میکنند تا با قطعهقطعه کردن DNA خود، "مرگ سلولی خاموش" یا آپوپتوز (Apoptosis) را رقم بزند.
🦠 اما همیشه مرگ سلولی خاموش و بیصدا رخ نمیدهد و گاهی سلول درحال مرگ، زنگ خطر را بهصدا در میآورد. دسته دوم، "مرگ سلولی التهابی" است که نقش مهمی در همهگیریها دارد. بسیاری از باکتریها و ویروسها برای زندهماندن باید در اطراف یا درون سلولهای بدن زندگی کنند و به همین دلیل هنگامی که حسگرهای سلول، تهدید باکتری یا ویروس را شناسایی کنند، بهطور همزمان سیستم ایمنی را فعال و خود را بهعنوان محلی پر از پاتوژن از بین میبرند.
🏥 فرایند مرگ سلولی در هر دو حالت خاموش یا التهابی نقش مهمی را در حفظ ساختار سلولها و بافتهای بدن ایفا میکند؛ و تنظیم صحیح این فرایند در بدن، از تشکیل تومور و بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند. بنابراین درک صحیح و دقیق از چگونگی و چرایی این فرایند مهم، میتواند در درمان بیماریهایی که ناشی از اختلال در این فرایند است کمک شایانی کند.
•فاطمه رمضانزاده•
•سحر علاسوند•
تأثیری فراتر از گوارش
👨🏼⚕ بیش از ۲۰۰۰ سال قبل، بقراط به این قضیه اشاره کرد که "مرگ در روده نشسته است" و در حدود ۱۰۰۰ سال پیش، ساکنان کوههای قفقاز در روسیه که کفیر مصرف میکردند، باوجودآنکه بالای ۱۰۰ سال عمر داشتند، از لحاظ جسمانی کاملاً سالم بودند و حتی سوارکاری میکردند.
📍 فلور موجود در روده انسان حاوی انواع مختلفی از باکتریهاست که برای گوارش بهینه غذا مؤثرند. دستهای از این باکتریها که به باکتریهای «پروبیوتیک» معروف هستند، علاوهبر کمک به گوارش، مولکولهای پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتیبیوتیکهای مختلف را تولید میکنند که برای بدن مفید است.
🔬 پروبیوتیکها مجموعهای از باکتریها و مخمرهایی هستند که بهعنوان بهترین موجودات زنده درون بدن انسان بهشمار میروند. باکتریهای پروبیوتیک را میتوان در دو دسته قرار داد. دسته اول در دستگاه گوارش تشکیل کلونی میدهند (مانند: لاکتوباسیلها، انتروکوکها و استرپتوکوکها) و دسته دوم که آزادانه شناور هستند و تشکیل کلونی نمیدهند (مانند باسیلوسها و ساکارومایسس سرویزیه).
✅ برخی از فواید قطعی پروبیوتیکها عبارتاند از:
بهبود مشکلات روحی و روانی، درمان و کاهش بیماریهایی مانند کولیک نوزادان، کلسترول و فشار خون بالا، چاقی و کمک به ریشهکن شدن هلیکوباکتر پیلوری. کاهش عفونت بهویژه عفونتهای قارچی، التیام پسوریازیس و سندرم خستگی مزمن، کاهش عوارض آنتیبیوتیکها، تقویت سیستم ایمنی، کمک به گوارش و هضم غذا و رفع اختلالات روده.
🎯 از منابع غنی پروبیوتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ماست یکی از بهترین منابع پروبیوتیک است که با دارا بودن مقادیر بسیاری از باکتریهای مفید میتواند برای سلامتی فواید زیادی داشته باشد.
کفیر نوعی شیر پروبیوتیکی تخمیرشده است.
غذاهای تخمیری مانند کیمچی، میسو، تمپه، پنیر نرم، کلم ترش، آب دوغ و خیارشور.
مکملهای پروبیوتیک هم گزینهی مناسبی برای تأمین این باکتریهاست.
🩺 این روزها مکملهای پروبیوتیک ایرانی و خارجی به فرمهای شربت، قرص، کپسول، ساشه، پودر و قرص مکیدنی موجود هستند. قویترین پروبیوتیکها که در مواد غذایی و مکملها وجود دارند شامل لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و ساکارومایسس بولاردی هستند.
✨ اضافه شدن مکملهای پروبیوتیکی به سبد غذایی مردم، میتواند گام بلندی در جهت افزایش سطح سلامت جامعه و امید به زندگی در افراد بردارد.
•زینب زارع•
موزه میکروب آمستردام
🧫 موزه میکروب که با نام میکروپیا (Micropia) شناخته میشود، امکان بازدید از دنیایی ماورائی را برای بازدیدکنندگانش فراهم کردهاست.
🏛 در این موزه یاد میگیریم که همهی میکروبها مضر و بیماریزا نیستند، بلکه وجود بسیاری از آنها در زندگی ما مفید و ضروری است. این موزه تنها به میکروبها و چگونگی زیست آنها نپرداخته و بهطور کلی ریزاندامکان مثل ویروسها، باکتریها، آغازیان و قارچها بررسی میگردند.
👫 بازدیدکنندگان میکروپیا میتوانند در آزمایشگاهها به تحقیق و مطالعه روی این موجودات میکروسکوپی بپردازند. دانشمندان پس از بررسیها متوجه میشوند که میکروبها چه میخورند، عمر آنها چقدر است و زوایای مختلف زندگی آنها به چه صورتی میباشد.
📌 از جمله فعالیتهای جالب در این موزه، جمعآوری میکروبهای مورد علاقهست. در میکروپیا، کارتها و تمبرهایی با تصاویر میکروبها به فروش میرسد و شما میتوانید مجموعهای منحصربهفرد از تصاویر میکروبها را در اختیار داشته باشید.
🔬 همچنين میتوانید در حین بازدید از موزه، میکروبهایی که از نظر شما جالب هستند را بردارید و در قسمت آزمایشگاه، دقيقتر بررسی کنید. در نظر داشته باشید که میکروپیا برای بازدیدکنندگان نوجوانان ساخته و برنامهریزی شدهاست اما برای بزرگسالان هم اغلب جالب و آموزنده است.
🔅 این موزه در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی بازگشایی و به عموم اجازهی ورود داده شدهاست.
•مریم مهدیپور•
•
•
🔸میکروبیوم روده سالم برای سلامت کلی بدن ضروری است و میتواند تأثیر قابل توجهی بر هضم، سیستم ایمنی حتی سلامت روان شما داشته باشد. در اینجا چند نکته برای داشتن میکروبیوم روده سالم گفته شده:
۱. رژیم غذایی متنوع
۲. از مصرف آنتیبیوتیک خودداری کنید مگر اینکه لازم باشد
۳. کاهش استرس
۴. هیدراته بمانید
۵. خواب کافی داشته باشید
۶. منظم ورزش کنید
۷. مصرف قند و غذاهای فرآوری شده را محدود کنید
۸. غذاهای غنی از پلی فنل بخورید
۹. از مصرف شیرین کنندههای مصنوعی اجتناب کنید
۱۰. بهداشت مناسب
۱۱. مصرف مکملهای پروبیوتیکی
۱۲. مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و مسکنها را محدود کنید
۱۳. از سیگار کشیدن و الکل زیاد دوری کنید
۱۴. چکاپ منظم پزشکی
🔸 به یاد داشته باشید که میکروبیوم روده هر فردی منحصر به فرد است و آنچه برای یک فرد موثر است ممکن است برای فرد دیگر یکسان نباشد. تمرکز بر یک رژیم غذایی متعادل و متنوع و یک سبک زندگی سالم برای ترویج میکروبیوم متنوع و مفید روده مهم است.
اطلاعات بیشتر دربارهی کارگاه تأثیر پروبیوتیکها بر عوامل مختلف سبک زندگی (https://biologyevents.ir/course/view?id=497)
نگرانی جدید برای زمین و انسانها؛ محققان در ابرها میکروپلاستیک کشف کردند.
🧑🏻🔬 دانشمندان در یک تحقیق نگرانکننده، در آبهای تشکیلدهنده ابرهای بالای دو کوه در ژاپن میکروپلاستیک کشف کردند.
📌 هیچجایی از میکروپلاستیکها در امان نیست. تاکنون دانشمندان این ذرات ریز پلاستیک را درآبراههها و بدن انسانها پیدا کردهاند و حالا در ابرهای بالای کوه فوجی و کوه اویاما نیز میکروپلاستیک کشف شده است.
📄 تیمی از دانشمندان ژاپنی در یک مطالعه جدید میکروپلاستیکها را در بالای قله دو کوه در ژاپن پیدا کردهاند و همچنین نحوه یافتن آنها را شرح دادهاند. آنها برای انجام این مطالعه از قلههای فوجی و اویاما بالا رفتهاند تا نمونه آب مههایی را که بالای هر دو کوه را پوشانده بود، جمعآوری کنند. سپس دانشمندان از تکنیکهای تصویربرداری پیشرفته برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خواص آبهای جمعآوریشده استفاده کردند و متوجه شدند که در آنها ذرات ریز پلاستیک وجود دارد.
🖇 درمجموع ۹ نوع پلیمر و یک نوع لاستیک در نمونههای آب این تحقیق شناسایی شده است. به گفته آنها، هر لیتر از آب آزمایششده ۶.۷ تا ۱۳.۹ قطعه از این میکروپلاستیکها داشته است که دقیقاً مشخص نیست چگونه تا قله کوه بالا رفتهاند. آنها ادعا کردهاند که در این تحقیق برای اولینبار به وجود میکروپلاستیک در آب تشکیلدهنده ابرها اشاره شده است.
.
.
.
شکر گزاری روز بیست و هشتم
قدردانی از خویش
تفاوت اصلی بین RNA و DNA در گروه قند آن ها می باشد؛ RNA حاوی قند ریبوز (یک قند پنج کربنه) بوده که باعث بیشتر در معرض هیدرولیز قرار گرفتن RNA ، نسبت به DNA ژنومی ، می گردد. در حالی که DNA حاوی قند دئوکسی ریبوز می باشد. پیشوند دئوکسی به این معنی است که یک اتم اکسیژن در قند ریبوز وجود ندارد.
همانطور که پروتئین ها از اسیدهای آمینه ساخته می شوند ، RNA نیز از نوکلئوتید های مشابه DNA ساخته می شود. بازهای آدنین ، سیتوزین ، گوانین و اوراسیل (به ترتیب A,C,G,U ) سازنده RNA ها می باشند. DNA به جای باز U (اوراسیل) حاوی باز T (تیمین) می باشد. مانند تمام موجودات زنده ، گیاهان نیز از دی اکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) به عنوان ماده ژنتیکی خود استفاده می کنند.

نکته :
در کربن شماره ۲ در RNA، وجود گروه هیدروکسیل، آن را آماده برای هیدرولیز می کند. چون در مولکول DNA، گروه OH فعال وجود ندارد، این مولکول را به ساختار ثابتی برای نگه داری اطلاعات ژنتیکی تبدیل کرده است.
چرا در rna به جای باز u,t قرار داره؟
از نظر مکانیسمی تیمین در RVA پلیمراز قرار نمی گیره. چون اگر قرار می گرفت، احتمالا در حین رونویسی تیمین هم می توانست در جایگاه RNAپلیمراز قرار بگیره.
-----
نکته:یوراسیل و تیمین، خواص جفت شدن بازی مشابهی دارند
شکر گزاری روز بیست و پنجم
قدردانی از خویش
کتاب قدرت شروع ناقص
اثر جیمز کلییر
.
.
"پشتکار و ثبات قدم کلید موفقیت در هر زمینه ای است."
از سوی دیگر ،اگر به کسی بگوییم ادامه بده و هرگز رها نکن،ممکن است توصیه بسیار بدی باشد .
افراد موفق همیشه تسلیم میشوند. اگر چیزی جواب ندهد ،افراد باهوش آن را تا ابد تکرار نمی کنند،بلکه به بازبینی و اصلاح اقدام می کنند ،مسیرشان را تغییر میدهند،رها میکنند.
ضرب المثلی معروف میگوید:
"دیوانگی یعنی چیزی را بارها تکرار کنی و انتظار نتیجه متفاوتی را داشته باشی."
چگونه پروتئین RANK در تمایزات سلولی دوران شیردهی تاثیر میگذارد؟
🤱 شیردهی فرایندی مهم و حیاتی در پستانداران است که طی هزاران سال تکامل یافته و توسط مکانیسمهای مولکولی متفاوتی تنظیم میشود. این فرایند در بافت پوششی پستان انجام میشود که از دو نوع سلول "basal" و "luminal" تشکیل شدهاست.
🐁 در مطالعات جدیدی که بر روی موشها انجام شد، چگونگی ارتباط میان این ۲ نوع سلول و تاثیر پروتئین "RANK" بر روی آنها مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که سرکوب این پروتئین، تاثیر متفاوتی بر روی هریک از بارداریهای اول و دوم موشها میگذارد.
🤰 دانشمندان در این مطالعه، پروتئین RANK را قبل اولین بارداری از سلولهای luminal حذف کردند. با حذف این پروتئین، سلولهای luminal به سلولهای آلوئولار غیرعادی تمایز پیدا کردند که قادر به تولید شیر در بارداری اول نبودند؛ درصورتی که این سلولها درحالت عادی موظف به تولید شیر هستند.
🍼 اما در بارداری دوم مشخص شد که سلولهای luminal ساختار ناکارآمدتری را بهدلیل نبود پروتئین RANK پیدا میکنند و در چنین شرایطی به سلولهای basal هشدار میدهند تا با توانایی خود به سلولهایی تمایز یابند که قادر به تولید شیر میباشند.
📍 این پدیده که فرآیند "bipotency" نام دارد، به سلولهای basal این اجازه را میدهد که بهطور موقت و در زمان نیاز تمایز یافته و وظایف سلولهای luminal را برعهده گرفته و شیر تولید کنند. این امر نمونهای از پویایی طبیعی غدد پستان در شرایط تغییرات هورمونی و بارداری میباشد.
•فاطمه رمضانزاده•
•زهرا صالحپور•
•پرستو تیرداد•
یک میمون ۲ سال با کلیه خوک زنده ماند
🐷 پیوند کلیه از یک خوک مینیاتوری دستکاری شده ژنتیکی، یک میمون را برای بیش از دو سال زنده نگه داشت و یکی از طولانیترین زمانهای بقا پس از پیوند عضو بین گونهای را رقم زد.
یک میمون پس از پیوند کلیه اصلاح شده خوک به مدت دو سال زنده مانده است و این زمان بقا یکی از طولانیترین زمانها برای پیوند بین گونهای است.
🐒 پیوند کلیه از یک خوک مینیاتوری دستکاری شده ژنتیکی، یک میمون را برای بیش از دو سال زنده نگه داشت و یکی از طولانیترین زمانهای بقا پس از پیوند عضو بین گونهای را رقم زد.
🖇 این دستاورد، پزشکان را یک قدم به هدفشان برای رفع کمبود اعضای حیاتی انسان با استفاده از اندامهای حیوانی نزدیکتر میکند، عملی که به عنوان پیوند خارجی شناخته میشود.
🧬 در این پژوهش مجموعهای از ویرایشهای ژنومی توصیف میشود که از حمله سیستم ایمنی گیرنده به اندامهای جدید جلوگیری میکند و همچنین ویروسهای باستانی نهفته در اندامهای اهداکننده را خنثی میکند.
پوست روشنتر به چه قیمتی؟
💎 پوست، نمایانترین عضو بدن است که امروزه در اثر استرس، رژیم غذایی بد، خستگی، نور آفتاب، سن و... تیره و کدر میشود؛ بههمین دلیل اکثر افراد بهخصوص خانمها بهدنبال روشهایی برای روشن کردن پوست خود هستند.
🧴 یکی از این روشها، استفاده از کرمهای روشنکننده و لایهبردارها است. لایهبردارها باعث حذف سلولهای مرده سطح پوست و جایگزینی سلولهای جدید میشوند. همچنین به رفع لکهای پوستی و جوشها کمک میکنند. در کنار این مزایا، طبق مطالعات اخیر که در دانشگاه "Northwestern Medicine" انجام شدهاست، روشن کردن پوست مضراتی دارد که کمتر کسی به آنها توجه میکند.
📝 طبق تحقیقات بهدست آمده، «غافلگیرکنندهترین یافته، عدم آگاهی افراد از مواد تشکیلدهنده کرمهای روشنکننده و لایهبردارها است که بدون نسخه پزشک از فروشگاههای زنجیرهای مواد غذایی، فروشگاههای آنلاین و... خریداری میشوند. این محصولات اغلب حاوی موادی مانند استروئید و جیوه هستند که به پوست آسیب میرسانند.»
🧪 موادی مانند هیدروکینون، جیوه و کورتیکواستروئیدها که در کرمهای موضعی وجود دارند، غلظت ملانین پوست را کاهش داده و باعث روشنشدن پوست میشوند؛ اما این عمل با اثرات نامطلوبی مثل تحریک و حساسیت پوستی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست همراه است. همچنین جیوه بسیار سمی است و میتواند به سیستم عصبی، گوارشی، ایمنی بدن، ریهها، کلیهها، چشمها و پوست آسیب برساند.
🧑🔬 بهطورکلی نمیتوان گفت همه کرمهای روشنکننده مضر هستند، در واقع استفاده از محصولات نامعتبر در طولانیمدت میتواند مشکلاتی برای پوست ایجاد کند. البته میتوان با خرید محصولاتی که توسط پزشک تجویز شدهاند و همچنین توجه به مواد تشکیلدهنده این کرمها و لایهبردارها، از چنین عوارضی جلوگیری کرد.
• زهرا رستمی •
شکر گزاری روز بیست و پنجم
قدردانی از خویش
کشف ششمین مزه چشایی
👅 همانطور که میدانید، زبان ما قابلیت درک پنج مزهی شوری، شیرینی، ترشی، تلخی و اومامی را دارد. اومامی مزهی گوشت پختهشده یا عصاره گوشت است. اما مطالعه جدید نشان میدهد که زبان انسان علاوهبر این پنج مزه، آمونیوم کلرید را نیز میتواند تشخیص دهد.
🍭 نمونهی این طعم، شیرینبیان نمکی محبوب در کشورهای اسکاندیناوی و هلند است که نوعی آبنبات بوده و بهعلت دارا بودن آمونیوم کلرید، مزهی تلخ، شور و کمی ترش دارد. گیرنده "OTOP1" که قبلاً نسبت به طعم ترش حساس بود، توسط آمونیوم کلرید هم فعال شده و توسط ژنی با همین نام بیان میشود.
📌 دریافت و درککردن مزهها زمانی اتفاق میافتد که مواد شیمیایی غذای بلعیدهشده با سلولهای گیرنده چشایی تخصصی (TRCs) روی زبان، تعامل داشته باشند. TRCها با تشخیص مزههای اصلی، انتقالدهندههای عصبی را آزاد کرده و در نهایت سیستم عصبی درمورد مزهی غذا تصمیمگیری میکند.
⚠️ از محصولات تجزیه آمینواسیدها، آمونیوم و گاز آمونیاک هستند که برای انسان و حیوانات سمی محسوب میشوند. پژوهشگران احتمال میدهند که توانایی چشیدن آمونیوم کلرید، نوعی تکامل بهمنظور دوری از مواد مضر باشد.
❗️توانایی بدن ما در تکامل خود و بهبود کیفیت سلامت خارقالعاده است. از پیدایش ششمین مزه چشایی، میتوان به پویایی اسرارآمیز آن پی برد.
•زهرا صالحپور•
•
•
خطرات و عوارض داروهای کاهش وزن
💊 براساس جدیدترین تحقیقات انجامشده بر روی بیماران، برخی از داروهای کاهش وزن مکانیزم مشابهی برای سرکوب اشتها با کمک هورمون "GLP-1" دارند که منجر به بروز انواع مختلفی از مشکلات گوارشی میشود. همچنین این داروها ریسک ابتلا به پانکراتیت (التهاب پانکراس)، گاستروپازی (اختلال در عملکرد معده) و انسداد روده را افزایش میدهند.
🩸 روشهای کاهش وزن تزریقی GLP-1، سرعت انتقال غذا از معده به روده را دستخوش تغییر کرده تا با پُر ماندن معده، فرد کمتر احساس گرسنگی کند. هورمون GLP-1 بر سطح گلوکز خون نیز تاثیر گذاشته و برای درمان دیابت تجویز میشود؛ به این علت جامعهی هدف بیمارانیاند که علیرغم چاقی مفرط، به بیماری دیابت مبتلا نیستند تا تمرکز مطالعه بر روی کاهش وزن باشد.
📝 البته باید توجه داشت که در این پژوهش تمام درمانهای مشتقشده از GLP-1 مورد بررسی قرار نگرفتهاند و نیاز به مطالعات بیشتری درخصوص علل افزایش خطرات ایمنی مرتبط با این داروها وجود دارد. باتوجه به گستردگی استفاده از این داروها، بیمارانی که برای کاهش وزن از آنها استفاده میکنند، باید درنظر داشته باشند که مزایا و معایب آن برای این دسته از مصرفکنندگان متفاوت از افرادی است که از این داروها برای درمان دیابت استفاده میکنند.
•عارف حسینیزاده•
•محمدرضا هوشمند•
•پرستو تیرداد•
تأثیر نوشیدنیهای کافئیندار بر سندرم ضعف فیزیکی
☕️ "ضعف فیزیکی" نوعی سندرم مرتبط با سالخوردگی است که با علائمی مانند کاهش قدرت، استقامت و عملکرد فیزیولوژیک همراه است و باعث افزایش آسیبپذیری بیمار میشود. شواهد زیادی تأثیرات تغذیه و رژیم غذایی را در جلوگیری از سندرم ضعف فیزیکی اثبات میکند. بهتازگی، تحقیقات جدیدی با تمرکز بر تأثیر نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه و چای سیاه و سبز بر این سندرم انجام شدهاست که نتایج امیدوارکنندهای را بهدنبال داشتهاست.
📊 در این تحقیق، دانشمندان گروهی از افراد میانسال را در یک دورهی زمانی ۲۰ ساله از نظر مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مورد بررسی قرار دادند. گروه آزمایشی، هر ۸ سال یکبار از نظر عادات تغذیه و میزان خواب و میزان فعالیت فیزیکی بررسی شدند. در سومین مرحله، میزان قدرت عضلات دست و سرعت عمل نیز در این افراد بررسی شد. این افراد در رژیم غذایی خود مقدار زیادی از قهوه و سپس چای استفاده کرده بودند.
💪🏻 نتایج این تحقیقات، تأثیر نوشیدنیهای کافئیندار را در کاهش ابتلا به ضعف فیزیکی در سنین بالا نشان میدهد. همچنین در تحقیقاتی که بر روی موشها انجام شد، مصرف این نوشیدنیها باعث افزایش تکثیر سلولهای عضله و تودهی عضلانی شد. بهطور ویژه، چای شامل ترکیبات زیستی فعال است که خواص آنتیاکسیدان و ضدالتهابی دارد. باتوجه به محبوبیت این نوشیدنیها، در سالهای آینده شاهد کاهش شیوع سندرم ضعف فیزیکی با افزایش سن خواهیم بود.
•بهار اسدیمقدم•
•زهرا رستمی•
•سحر علاسوند•
افزایش سایتیشن، چرا و چگونه؟
👤 رسیدن به درجات بالای علمی و دیده شدن، آرزوی هر محققی است که یکی از راههای رسیدن به آن، انتشار مقالات معتبر علمی است.
📝 مقالاتی که منتشر میکنید، از نظر اعتبار و جایگاهی که برایتان میآورند، از اهمیت بالایی برخوردارند. از این رو، هرچه مقالهی شما بیشتر دیده شود، نشان از اثرگذاری بهتر و عمیقتر در زمینه تخصصیتان دارد.
🔎 سایتیشن و اهمیت آن:
سایتیشن یعنی استفاده از نتایج یک محقق و ارجاع به مقاله وی توسط محققین دیگر. هر چقدر این ارجاعات بیشتر باشد، سایتیشن مقاله بالاتر میرود و محقق، دارای h_index بالاتری خواهد شد. در ادامه، برخی از روشهای افزایش سایتیشن را مورد بررسی قرار میدهیم:
📌 دقت زیاد در انتخاب کلمات کلیدی
کلمات کلیدی یا key words، نقش حیاتی در جستجوی مقالات محققین در پایگاههای جستجوی مقاله مانند Google scholar و یا Scopus خواهند داشت و شانس citation و ارجاع به مقاله را افزایش خواهند داد.
📍 استفاده از کلمات کلیدی و واژههای تخصصی در عنوان مقاله و چکیده مقاله
تکرار واژههای کلیدی در چکیده مقاله باعث میشود مقالهتان در صفحه اول پایگاههای جستجوی مقاله مانند Google scholar یا Scopus و حتی در JCR و WOS دیده شود و سایتیشن مقاله افزایش یابد.
📌 دسترسپذیر بودن مقاله
در دسترس قرار دادن مقاله و اطلاعات آن در پایگاههای جستجو و یا در شبکههای اجتماعی مانند Research Gate و تهیه کلیپ مقاله در YouTube.
📍 ارائه مقاله در کنفرانسها و همایشهای معتبر بینالمللی
ارائه مقاله در کنفرانسها باعث میشود محققین حوزه تحقیقاتی، با شما و مقالهتان آشنا شوند و زمینههای تحقیقاتی و همچنین مقالهی شما در معرض دید پژوهشگران بینالمللی قرار بگیرد.
📌افزودن مقالات به پایگاههای جستجو
ساخت صفحه در Google scholar و افزودن مقالات به این صفحه، همچنین به پایگاه Scopus که وابسته به Elsevier است، باعث افزایش ارجاعات و سایتیشن مقالات خواهد شد.
🖇 در دنیای پر از اطلاعات صحیح و غلط، با استفاده از روشهای فوق میتوانید حاصل تلاش خود را به شکل حرفهای بهدست مخاطبان اصلی آن برسانید.
•فاطمه راستی•
شکر گزاری روز بیست و چهارم
قدردانی از خویش
َیدُ الله فَوقَ أیدیهِم
یعنی بنده من نگران فردایت نباش،
از افعال آدم ها دلگیر نشو
کاری از آنها برنمی آید دستت را به من بده
تا من نخواهم برگی از درخت نمی افتد
روزهای بدت روزای پایانی نیستن، روزهای سختت قرار نیست که موندنی باشن.
زمین خوردن ها به این معنی نیست که دیگه توانایی دوباره سر پا شدن رو نداری.
لطفا از زندگیت دست نکش فقط به این دلیل که در حال حاضر یه قسمت هاییش سخته.
توی این دوره به خودت دلگرمی بده برای ادامه دادن. تو از پسش برمیای، قدرتت رو پیدا میکنی.
"خدایا، به نگهبانی ات مرا نگهبانی کن
و به نگهداری ات مرا نگهدار و برایم
ختم به خیر فرما آنچه که بیقرارم کرده"
این روزها میان حس های عجیبی غوطه ورم میان حس لذت عمیق از زندگی میان آرزوها میان هدف ها میان حس خوشحالی میان حس ثبات میان شوق و تلاش و...
نمی دونم ولی مطمنم دارم راهم رو درست میرم درست ادامه میدم..!
راهی که از تهش مطمنم :)
ساعتی که همه خوابن درحال تلاش زمانی که بقیه تو مهمونی توی خوش گذرونی در حال ورزش..!تلاش مو بیشتر کردم رفتارم و درستتر کردم اخلاقمو اصلاح کردم قرار نیست کسی که از خوابش میزنه موفق بشه ولی موفقیت حق کسایی که درست به موقع و بیشتر تلاش میکنن..!
الگو شدن حس عجیبیه اینکه تو میبینند تلاش میکنند بهت برسن راهی که میری رو برن..:)
ولی حس خیلی ناجوریه اینکه میبینی حسرت زندگیتو خیلی ها دارن میکشند و تو از ته قلب آزو میکنی کاش زندگیشون اونقدر خوب بشه که حسرت هیچ کشی رو نخورن..
بهترین مرحله خودشناسی و خودسازی در حسرت هیچ کس نبودن و تمرکز روی خودته.
خدایا تودانی از این دل
پناه ما باش تنها همدل
شکر گزاری روز بیست وسوم
قدردانی از خویش
ممنونم ازخودم برای برگرداندن بینظمی به نظم
در صفحه766کتاب بیوشیمی لنینجر
"تاریخچه این معما آموزنده است زیرا به ما هشدار میدهد که نباید در صورت عدم آگاهی از علت یک مساله آن را موردی ماورایی تصور نماییم"
شکرگزاری روز بیستم
قدردانی از خویش
شکرگزاری روز نوزدهم
قدردانی از خویش